Coinpayz

160x600

Makatta bıcak saplaması gibi ağrı neden olur?

Dışkılama sonrasında gelişen ve bazen dakikalarca ve bazen de saatlerce devam eden bıçak saplanır veya jilet keser bir ağrının varlığında makat çatlağı, hemoroid veya makat siğili akla gelmelidir. Uykudan uyandıracak şiddette bir makat ağrısı durumunda, makat apsesi akla gelir.




Makatta iğne batması gibi ağrı neden olur?
Bağırsak yırtığı de denir. Birinci sebep kabızlıktır. Tuvalette çek uzun süre oturma, ıkınma, makatın aşırı gerilmesi de sebep olabilir. İlk olduğunda makatta bıçakla kesilme, iğne batması gibi bir his oluşur.

Makat ağrısı ne zaman tehlikelidir?
 Anal ağrının pek çok sebebi vardır ve bunların pek çoğu tedavi edilen ve sık karşılaşılan sorunlardır. Fakat anal ağrı 24 ila 48 saat arasında geçmezse, hastanın doktora başvurması gerekir. Eğer ağrıyla beraber ateş de varsa hastanın acilen doktora görünmesi gerekir.



Makat kanseri belirtileri nelerdir?

Anal Kanser (Makat Kanseri) Belirtileri Nelerdir?
Makattan kanama.
Makatta kitle, şişlik hissedilmesi.
Makatta ağrı
Devamlı veya tekrarlayan makat kaşıntısı
Bağırsak alışkanlıklarında değişme (sık veya daha az dışkılama)
Zorlu dışkılama, ıkınma.
Dışkının kalem gibi incelmesi.
Makattan akıntı

Makat ağrısı nereye vurur?
Anal ağrı, anüs ve rektumun içinde veya çevresinde yani makat bölgesinde meydana gelen ağrıdır. Anüs dışkının atıldığı sindirim sisteminin sonunda yer alan çıkış deliğidir. Rektum ise kalın bağırsağın anüste biten son bölümüdür. Anal ağrıyla beraber sıklıkla rektumdan gelen kanama görülür.



0 yorum:

Yorum Gönder